Minispejdere fra 1. Lillerød Gruppe er en af Danmarks ældste spejdergrupper, der hører under Det Danske Spejderkorps. Gruppen blev stiftet i 1912 og er en ren drengetrop med ca. 110 drenge i alderen 3‑23 år.
.
Spildopmagerne er en forening, der støtter lokalt børne- og ungdomsarbejde, De kører rundt i kommunen og indsamler papir, pap, flasker og ting, der kan genbruges.
.

Historisk har foreningslivet i Allerød Kommune ikke adskilt sig meget fra frivillige sammenslutninger i andre sjællandske landsbysamfund. Husflidsforening, danseforeninger og forskellige sygesikringsforeninger var de mest dominerende i begyndelsen af 1900-tallet. I Lynge var man hurtig til at oprette en fodboldklub (1910), der senere blev til LUI – Lynge-Uggeløse Idrætsforening, men også i Lillerød fik man omkring 1918 en boldklub, der i dag hedder Allerød Fodbold Klub. Efterhånden kom flere og flere idrætsgrene til, og i 1927 samledes de til Lillerød Idrætsforening (LIF). Lillerød Badmintonklub (LB) blev stiftet i 1940, og i Blovstrød kom Blovstrød Idrætsforening (BIF) i 1967. Også løbeklubben Blovstrød Løverne, svømmeklubben SIGMA SWIM, Lillerød Gymnastik Forening (stiftet 1927) og Allerød Karate Dojo hører til blandt kommunens mest medlemsrige sportsforeninger.

Tidligere dannede Lillerød Kro rammen om en stor del af områdets kultur- og foreningsliv med bl.a. revyer, spejderfester, jazzklub samt en foredragsforening. Kroen lukkede i 1959 og blev revet ned i 1962. I dag varetages de fleste af kommunens kulturelle arrangementer af Allerød Biblioteker, der består af Allerød Bibliotek og Lynge Bibliotek. Førstnævnte ligger tæt på teateret Mungo Park, der er den anden store kulturinstitution i kommunen.

Der er en frivillighedskoordinator i kommunen, placeret i Integrationshuset, der sørger for koordinering af den frivillige indsats.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Allerød Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige