Til trods for opbakningen fra fanklubben Lyngby Fans tabte Lyngby Boldklub 1‑2 til Randers FC d. 17. maj 2018, og Lyngby Boldklub må rykke ned i 1. division i 2018/19. Lyngby Boldklub er stiftet i 1921 og har vundet både danmarksmesterskabet og pokalturneringen. Boldklubben undgik konkurs i 2018, da en ejerkreds, Friends of Lyngby, bestående af lokale virksomheder og investorer, trådte til.
.

Lyngby-Taarbæk Kommune har knap 200 godkendte foreninger under Folkeoplysningsloven. I 1900-tallets første årtier oprettede frivillige en lang række idrætsforeninger og boldklubber, hvoraf mange stadig eksisterer. En af de største var Lyngby Boldklub (stiftet 1921), som senere fik både en amatørafdeling og en professionel afdeling. Klubben har bl.a. vundet danmarksmesterskaber i 1983 og 1992. Lyngby Idrætsforening (stiftet 1906) tilbød atletik, idræt, fodbold, brydning og boksning, og Taarbæk Idrætsforening (stiftet 1908) trænede fra 1914 på Eremitagesletten i Jægersborg Dyrehave.

Der har været spejdere i kommunen i mere end 100 år, og det er karakteristisk, at de forskellige spejdergrupper og FDF’ere arbejder sammen på tværs af korps og har tætte relationer med spejdergrupper i kommunens nordiske venskabsbyer. Frivilligcenter & Selvhjælp Lyngby-Taarbæk blev stiftet som organisation i 2003 og har lokaler på Rustenborgvej i Kongens Lyngby. Centeret arbejder for at støtte og udvikle det sociale arbejde.

Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne består af Stadsbiblioteket i Kongens Lyngby, Virum Mikrobibliotek og Taarbæk Bibliotek.

I Taarbæk har der fra 1986 været forsamlingshus i Bindesbølls Hus, tegnet af arkitekten bag Klampenborg Kurbadeanstalt, Gottlieb Bindesbøll. Lundtofte Medborgerhus (oprettet 1982) ligger på Skolestræde 6, og i 2009 blev Lundtofte Medborgerhus’ Venner stiftet. På DTU har studenterorganisationen Polyteknisk Forening siden 1974 afholdt koncerter og sociale arrangementer. Polyteknisk Forening blev oprettet i København i 1845.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Lyngby-Taarbæk Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige