Heksen bliver sendt afsted til sankthans i haven på Marienborg, hvor statsministeren byder velkommen, inden bålet tændes. Billedet er fra 2017. I 2018 måtte bålet aflyses pga. afbrændingsforbud i forbindelse med en usædvanlig tør sommer.
.

Lokale traditioner eksisterer i forskellige dele af kommunen. Mølleåsejladsen har været afholdt siden 1962, og det er den lokale division Mølleå under Det Danske Spejderkorps, der står bag arrangementet, som spejdere fra hele landet kan tilmelde sig. Traditionen foreskriver, at man bygger en primitiv båd, som man siden selv sejler så langt ned ad Mølleå, som den kan, uden at synke.

Statsministeren indbyder til sankthansfejring på Marienborg, mens sankthans i Taarbæk foregår på havnen med udsigt til Øresund og med en heks, de lokale børn står for at lave. Der er taler, musik og et afsluttende fyrværkeri.

Til jul står Handelsforeningen for Kongens Lyngby og Omegn for juletræstænding på Lyngby Torv hjulpet af de lokale spejdere. Hvert år afholder Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester, Lyngby-Taarbæk Harmoniorkester og Lyngby-Taarbæk Brass Band nytårskoncerter. Sidstnævnte spiller også til Borgmesterens Nytårskoncert.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Lyngby-Taarbæk Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Dagliglivsfortællinger

Se alle artikler om Traditioner og fortællinger