Tidstypisk skovgård fra Halland fra 1600‑1700-tallet på Frilandsmuseet.
.

Frilandsmuseet – Det Gamle Danmark er et af verdens ældste frilandsmuseer og har ligget i Sorgenfri siden 1901. Fra 1920 har det været en del af Nationalmuseet.

Umiddelbart bag Frilandsmuseet ligger en anden af Nationalmuseets afdelinger, Brede Værk.

Kroppedal Museum i Høje-Taastrup Kommune varetager de arkæologiske opgaver i Lyngby-Taarbæk Kommune, da kommunen ikke rummer eget statsanerkendt museum.

Talrige ældre lyststeder er et karakteristisk indslag i bygningskulturen i hovedstadens nordlige omegn og i særdeleshed i Lyngby-Taarbæk Kommune. Nævnes kan fx Sophienholm, bygget 1768‑69 og i dag kommunalt udstillingssted, Marienborg, bygget ca. 1745, som i dag benyttes af statsministeren til repræsentative formål, og Frieboeshvile fra 1756, der nu lægger rum til Lyngby-Taarbæk Stadsarkivs formidling af kommunens kulturhistorie.

Også de kongelige slotte ligger tæt i Nordsjælland, heraf to i Lyngby-Taarbæk Kommune: Sorgenfri Slot fra 1705‑06 og Eremitageslottet i Jægersborg Dyrehave. Sidstnævnte, som er åbent for publikum på udvalgte dage, er opført 1734‑36 af Lauritz de Thurah som jagtslot for Christian 6.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Lyngby-Taarbæk Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Kulturhistoriske museer og kulturarv