I flere af naturområderne er der afmærkede vandrestier, bl.a. på Helnæs og i Vissenbjerg Bakker. En kystrute går sydpå fra Jordbassinerne ved Assens til Thorøhuse og videre rundt på halvøen Thorø. I samarbejde med Hjerteforeningen har kommunen desuden anlagt seks såkaldte Hjertestier, der er afmærkede 3-7 km lange motionsruter. Langs ruterne er der opsat skilte med Hjerteforeningens logo. De seks ruter er: Glamsbjerg-Søholmstien på 3,5 km, Haarby-Kærlighedsstien på 4,5 km, Tommerup-Høgsholtskovstien på 4,5 km, Aarup-Møllegårdsskovstien på 4,5 km, Vissenbjerg-Bakkestien på 3,5 km og Assens-Brunebjergstien på 7 km. Dertil kommer en række forskellige cykelruter samt MTB-spor i Trunderupskoven, ved Assens og i Glamsbjerg.

Det er muligt at bade mange steder langs kysten. Fra d. 1. juni til d. 1. september kontrollerer kommunen løbende badevandet ved 12 badestrande, og i 2020 vajede det Blå Flag over Assens Næs og Løgismose Strand.

I Naturcenteret på Bågø finder man kommunens naturvejleder, der afholder guidede ture og undervisning for skoleklasser, foreninger og turister. Kommunen arbejder desuden på at etablere et Nationalt Center for Kyst- og Lystfiskerturisme, som skal være et formidlings- og oplevelsescenter med fokus på lystfiskeriet, fiskene og vandet. Centeret vil blive opført i Assens, og fra lokal side håber man, at det vil gøre byen til Danmarks lystfiskerhovedstad.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Assens Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv