Der findes en række afmærkede vandrestier i kommunens naturområder. Langs med Kattegatkysten løber eksempelvis Nordsøstien, og gennem Jyske Ås er der anlagt en kombineret vandre- og cykelsti. Kommunen har desuden 23 Tour de Landdistrikt-vandreruter, som er afmærkede oplevelsesruter ved ni forskellige landsbyer. Ryå og sideløbet Nørreå kan besejles med kano, og især strækningen fra Manna til Limfjorden er meget populær. Derudover er der to offentligt tilgængelige badestrande i kommunen: Asaa og Geraa Strande.

Klokkerholm Møllesø, Dronninglund Østermølle, Ryå, Nørreå og Gerå er blandt de mest populære lystfiskersteder. I åerne er der gode chancer for at fange bl.a. havørred. Derudover er der flere put and take-søer som Ny Thorup og Serritslev Fiskeparker. Kommunen udlejer jagten i fire kommunale skove: Hulknøse Plantage, Søheden Plantage, Gerå Skov og Melholt Plantage.

På Jyske Ås er der i 2015 anlagt tre såkaldte stjernepladser, som er informationssteder med IT-formidling, publikumsfaciliteter og attraktive udenomsarealer. De ligger ved Dronninglund Slot, ved Langvadhøj (hvor rute 180 møder Hellevadvej) og ved Lunken Naturskole. I Store Vildmose er et større formidlingsprojekt med informationstavler og vandrestier også under opbygning.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Brønderslev Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv