Udsigt over lystbådehavnen Rungsted Havn samt stranden.

.

Sjælsø Rundt blev afholdt første gang i 1970, hvilket gør det til Danmarks ældste motionscykelløb. Løbet, som hvert år har ca. 8.000 deltagere, begynder ved Hørsholm Kirke og går bl.a. omkring Sjælsø. Der er fire ruter på hhv. 10, 33, 50 og 133 km. Alle ruter lægger vejen forbi Sjælsø, men den længste rute fører også deltagerne forbi Esrum Sø og rundt om Arresø.

.

Friluftslivet i Hørsholm Kommune tager i høj grad udgangspunkt i statsskovene samt Rungsted Strandvej og dens omgivelser. Kysten er mål for gå-, løbe- og cykelture langs vandet, og der er bademuligheder på den offentlige badestrand ved Rungsted Havn og fra strandene omkring Mikkelborg. Lystfiskere kan smide snøren i vandet fra molerne i Rungsted Havn, og langs kysten nord for havnen er der et fint havørredfiskeri.

I statsskovene kan det forgrenede stinet udnyttes til gå- og løbeture, ligesom der flere steder er mulighed for cykling og ridning. Hørsholm Kommune har i samarbejde med Naturstyrelsen anlagt tre motionsruter i Folehave og fem motionsruter i Kokkedal Skov. Ruternes længde varierer fra 2,4 til 8,9 km. I Sjælsø Lund er der desuden fri teltning, mens Folehave har bålplads, som frit kan benyttes.

Derudover ligger der en lang række cykelruter i kommunen. Eksempelvis kan den regionale cykelrute Kystbanestien følges langs Kystbanen fra Skodsborg til Nivå, mens den nationale cykelrute fra Gedser til Helsingør kan følges langs hele kommunens kyststrækning.

Videre læsning

Læs mere om natur- og landskabsforvaltning i Hørsholm Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv

Eksterne links