På en tur ind over Fyns Hoved har naturguiden sit slagnet ved hånden og er parat til at indfange de insekter og edderkopper, som kunne fortjene en fremvisning og en god historie. Sommeren igennem er det muligt at komme på guidede ture i Kerteminde Kommunes natur, hvor såvel turister som lokale kan få et bedre kendskab til områdernes dyre- og planteliv samt deres særlige landskaber og kulturhistorie.
.

I Kerteminde Kommune er der 120 km afmærkede vandrestier og cykelruter. Der er vandreruter i de fleste naturområder og private skove. Desuden er der Kløverstier i både Kerteminde, Langeskov og Munkebo. For dem, som ønsker at overnatte i naturen, har kommunen fire shelter- og teltpladser, hvoraf især shelteret ved Fyns Hoved og shelterne i Sybergland er populære.

Den lange kyst byder på rig mulighed for badning, kanosejlads og lystfiskeri. Af de mange badestrande kontrollerer kommunen regelmæssigt badevandskvaliteten på de otte. Særlig velbesøgt er den lavvandede Kerteminde Nordstrand, som ligger blot få hundrede meter fra byens centrum. Også lystfiskere flokkes ved kysten, hvor der bl.a. er 15 afmærkede havørredpladser, hvor havørredfiskeriet er særlig godt. Naturformidlingen foregår bl.a. fra Vigelsø i Odense Fjord, hvor Kerteminde Kommune bidrager til driften af en naturskole med tilknyttet naturvejleder.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Kerteminde Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv