Med etablering af et rensningsanlæg midt i 1980’erne blev det muligt at bade fra Christiansminde Strand, som fik tilført sand fra byggeriet af Hotel Christiansminde en smule længere mod nordvest. I dag har den lille, populære strand tæt på Svendborg en god badevandskvalitet, og i skolernes sommerferie sørger Tryg Fonden for livredning i dagtimerne mellem kl. 10 og 18.
.

Friluftslivet i Svendborg Kommune knytter sig hovedsagelig til kysten. Eksempelvis byder de smalle farvande omkring Svendborg, Tåsinge og Thurø på gode muligheder for sejlads og roning, og ved bl.a. Christiansminde og Vindebyøre kan der lejes kajakker. Svendborg, Tåsinge og Thurø kan også opleves fra havsiden på veteranskibet M/S Helge, som sejler fra Svendborg Havn. Badegæster kan benytte sig af kommunens mange populære badestrande. Generelt er badevandskvaliteten god, og i 2020 vajede det Blå Flag over Ballen, Smørmosen, Slotshagen Strand ved Valdemars Slot, Lundeborg Strand og Christiansminde.

Også lystfiskere flokkes til kysten, hvor især øerne byder på et fremragende havørredfiskeri. Derimod er mulighederne for ferskvandsfiskeri begrænsede, om end fx Stokkebæk har et ganske fint ørredfiskeri. En undtagelse er Blue Rock Fiskepark syd for Øster Skerninge. Med et areal på 18 ha er den landets største put and take, og pga. regelmæssige udsætninger er der gode chancer for at få fisk på krogen.

Mod betaling kan mountainbikere prøve kræfter med sporet i Hvidkildeskovene, som nok kan udfordre selv garvede ryttere. I Halling Skov ved Svendborg er der et mountainbikespor, som er gratis at benytte.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Svendborg Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv