gravstedet set fra øst
.

Faktaboks

Kommune
Sønderborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
421253
Sted- og lokalitetsnummer
230210-459
Anlæg
Gravsten, Nyere tid (dateret 1860 e.Kr. - 1869 e.Kr.); Krigergrav, Nyere tid (dateret 1860 e.Kr. - 1869 e.Kr.)

Original fredningstekst

Dansk gravkors fra 1864. Sortmalet kors af støbejern, indhegnet af et sortmalet smedejernsgitter. Korset er 1 m højt, 15 cm bredt og måler 60 cm over armene. Gitteret har 2 tværstænger og er 180 cm langt, 80 cm bredt og 75 cm højt. Indskrift: Sølvskrift og sølvkant. Versaler. HERUNDER HVILER 8 DANSKE SOLDATER FALDNE FOR FÆDRELANDET D: 29. JUNI 1864

Undersøgelseshistorie

2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterGravsten.
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museum SønderjyllandFortidsmindet blev fundet som beskrevet.
2015
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museum Sønderjylland

Krigergrav

Krigergrave er gravsteder over faldne soldater. Oftest er krigergravene sat over soldater, der faldt i kamp. I visse tilfælde har det ikke været muligt at foretage begravelse af den faldne soldat, som kan være faldet langt fra landets grænser, og derfor findes der på flere kirkegårde mindesteder over soldater, som er gravlagt langt fra hjemegnen. Krigergravene er oftest rejst over danske soldater, men kan også være sat over soldater fra fjendens side. Læs videre her.

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links