Ridder til hest.

.

Fakta

Malerierne er placeret i hovedskib. Malerierne er dateret til 1290-1310 (1275-1375 Tidlig gotik). Malerierne er malet af et ukendt værksted.

Kalkmalerierne

Ridder til hest.

.

Kalkmalerierne i Fårevejle Kirke forestiller kampscener, dyr og andre personer og figurer.

Kalkmalerierne er meget bevaringsværdige. En meget fin scene med rytter, hvis udrustning fortæller om samtidens våbenbrug.

Kalkmalerierne er vurderet som mulig behandlingskrævende. Maleriet på skibets nordvæg er i en forholdsvis god bevaringstilstand. Puds har dog partielt løsnet sig fra underlaget, hvorfor der bør foretages en nærmere vurdering af restaureringsbehov. Æstetisk er maleriet noget skæmmet af eftemørknede og misfarvede reparationer.

Kirken

Fårevejle Kirke består af et skib, hvis vestlige del er romansk og opført i rå og kløvet marksten med hjørnekvadre af frådsten og med hvælv fra 1300-tallet, mens den østlige ende i slutningen af 1400-tallet, som erstatning for det oprindelige kor, er opført som langhuskor i de samme materialer og med samtidige hvælv. Hertil er o. 1525 føjet et nyt hvælvet kor i rå og kløvet kamp samt tegl på kampestenssyld. Kun lidt yngre er et sakristi mod nord, hovedsageligt af marksten over syld med gavl i tegl. Vesttårnet fra begyndelsen af 1500-tallet er opført i kampesten iblandet tegl på markstenssyld og har samtidigt hvælv i tårnrummet. Mod nord er et middelalderligt våbenhus i munkesten iblandet kløvede marksten på kampestenssyld samt et gravkapel fra første halvdel af 1600-tallet i munkesten og mursten over kampestenssyld.

Videre læsning

Læs også om

Se alle artikler om

Eksterne links