Passerroset.

.

Fakta

Malerierne er placeret i hovedskib og tårn. Malerierne er dateret til 1175-1674 (1175-1275 Senromansk, 1620-1750 Barok og 1475-1550 Sengotik). Malerierne er malet af et ukendt værksted.

Kalkmalerierne

Kirken set fra nordvest.

.

Kalkmalerierne i Fiskbæk Kirke forestiller indskrifter. Derudover indeholder kalkmalerierne topornamenter og andre ornamenter. De ornamentale detaljer viser motiverne passerroset og bånd.

Kalkmalerierne er bevaringsværdige. I kirken er der små rester efter tre udsmykninger fra tre forskellige perioder. Senromansk på skibets vestvæg, på skibets nordvæg ses dateringen "1674" og i tårnets hvælv en sengotisk udsmykning.

Kalkmalerierne er vurderet som mulig behandlingskrævende. Fragmentet i tårnhvælvets østkappe er afdækket, men ikke finafdækket og istandsat. Kalkning op til fragmentet dækker partielt maleriet.

Kirken

Fiskbæk Kirkes romanske kor og skib er opført i granitkvadre på skråkantsokkel. Kor og skib har bjælkeloft. Den romanske korbue i granitkvadre er bevaret. Et senmiddelalderligt tårnrum mod vest er forneden bygget i munkesten på nedre skifter af genanvendte granitkvadre. Tårnrummet har samtidigt krydshvælv. Det sydvendte våbenhus er ligeledes fra sen middelalder. Kirken, der har tagrytter mod vest, står i blank granit- og teglmur. Fraset våbenhus og korets gavltrekantet er hvidkalkede.

Videre læsning

Læs mere om kirker i Viborg Kommune

Læs også om

Se alle artikler om

Eksterne links