Sankt Jørgen til hest.

.

Fakta

Malerierne er placeret i tårn. Malerierne er dateret til 1525-1535 (1475-1550 Sengotik). Malerierne er malet af et ukendt værksted.

Kalkmalerierne

Kalkmalerierne i Indslev Kirke forestiller Jørgen (Helgen, ridder), fabelvæsener og fantasivæsener, mænd, kampscener og dyr.

Kalkmalerierne er bevaringsværdige. Detaljeret gengivelse af Sankt Jørgens kamp mod dragen, dog er maleriet så nedslidt, at mindre detaljer er svære at skelne.

Kalkmalerierne er vurderet som mulig behandlingskrævende. Kalkmaleriet på tårnets nordvæg er tilsmudset, og æstetisk virker de mørke fuger generende for helhedsindtrykket. Nederste i østre hjørne ses afskalninger, som er opstået på grund af saltvandring i teglstenene. Skaderne bør besigtiges og eventuelt udbedres/forebygges.

Kirken

Indslev Kirke, der er helt i munkesten, har romansk kor og skib på munkestenssokkel. Kor og skib overhvælvedes i 1400-tallet. Vesttårnet, der er jævnbredt med skibet, er sengotisk og har trappehus mod syd og samtidigt hvælv i tårnrummet. Våbenhuset på skibets sydside er ligeledes sengotisk.

Videre læsning

Læs også om

Se alle artikler om

Eksterne links