Passerroset på triumfvæg.

.

Fakta

Malerierne er placeret i hovedskib og tårn. Malerierne er dateret til 1475-1730 (1475-1550 Sengotik og 1620-1750 Barok). Malerierne er malet af et ukendt.

Kalkmalerierne

Draperi omkring epitafium.
.

Kalkmalerierne i Kølstrup Kirke forestiller andre ornamenter og draperier. De ornamentale detaljer viser motivet passerroset.

Kalkmalerierne er bevaringsværdige. I kirken er bevaret en passerroset fra middelalderen samt to draperier omkring epitafier fra begyndelsen af 1700-taller på henholdsvis skibets sydvæg og nordvæg.

Kalkmalerierne er i generelt tilfredsstillende bevaringstilstand.

Kirken

Kølstrup Kirke blev i romansk tid opført med apsis, kor og skib i kampesten på profileret dobbeltsokkel. Kort efter opførelsen blev apsis nedbrudt og kvadrene genanvendt ved en omsætning af kirkens østmur. I sen middelalder fik koret indsat krydshvælv og skibet fik et ottedelt hvælv og et stjernehvælv. Vesttårnet, der har bredde som skibet og fungerer som våbenhus, er muligvis fra o. 1400. Tårnet har samtidigt, ottedelt hvælv. Et sydvendt, senmiddelalderligt våbenhus er nedbrudt, mens et gravkapel mod nord med samtidigt grathvælv er fra 1739. Kirken står hvidkalket.

Videre læsning

Læs også om

Se alle artikler om

Eksterne links