Triumfvæg mod syd. Kristi hoved med korsglorie og oprakte hænder med sårmærker.

.

Fakta

Malerierne er placeret i hovedskib. Malerierne er dateret til 1475-1525 (1475-1550 Sengotik). Malerierne er malet af et ukendt værksted.

Kalkmalerierne

Sydvæg mod øst. Initialer tegnet med blyant.
.

Kalkmalerierne i Musse Kirke forestiller Kristus/Jesus (Guds søn).

Kalkmalerierne er meget bevaringsværdige. Kristus som Smertensmand er meget fint malet og står smukt, selvom maleriet er en del nedslidt.

Kalkmalerierne er vurderet som behandlingskrævende. Over hvælv er maleri bevaret på triumfvæg samt på skibets sydvæg. Motivet på triumfvæggen er bedst bevaret. Puds og pudskanter er på sydvæg løse og bør sikres. Det frarådes generelt at færdes i hvælvlommer af hensyn til maleriernes bevaring. Under arbejde på kirkeloft over hvælv bør udvises stor forsigtighed.

Kirken

Musse Kirke består af romansk kor og skib, der begge er bredest i vestenden, opført i munkesten. Skibets vestforlængelse er med sine svære mure og samtidige trappehus sandsynligvis underdelen af et senmiddelalderligt tårn, som nok aldrig blev bygget højere. Tårnrummet anvendes som våbenhus med en nyere døråbning i vest. I gotisk tid er indbygget et krydshvælv i koret og to i skibet. Tårnunderdelen står med fladt loft.

Videre læsning

Læs også om

Se alle artikler om

Eksterne links