Fragment i hvælv. Himmelkroningen.

.

Fakta

Malerierne er placeret i apsis. Malerierne er dateret til 1300-1350 (1275-1375 Tidlig gotik). Malerierne er malet af et ukendt værksted.

Kalkmalerierne

Uidentificeret scene.
.

Kalkmalerierne i Sankt Jørgens Kirke - Landet Sogn, Svendborg Kommune forestiller Marias historie og forhistorie, Kristus/Jesus (Guds søn), Maria (Jesu moder) og dagligliv.

Kalkmalerierne er bevaringsværdige. Kun delvis afdækket udsmykning, hvis hovedmotiv sandsynligvis er Marias Himmelkroning, gengivet i den tidlige udformning, hvor kun Kristus sætter kronen på hendes hoved. Derudover ses en uidentificeret scene længere nede på væggen.

Kalkmalerierne er vurderet som mulig behandlingskrævende. De delvist afdækkende kalkmalerier i apsis er adskilt fra kor med en væg. Formålet med væggen er at beskytte malerierne mod klimaet i resten af kirken. Kalkmaleriernes pudslag har i områder manglende vedhæftning til underlag.

Kirken

Sankt Jørgens Kirke - Landet Sogn, Svendborg Kommune har romansk apsis, kor og skib opført i rå kampesten på kvadersokkel. I sengotisk tid blev skibet forlænget mod vest, og kor og skib fik otteribbede hvælv. I 1634 opførtes et vesttårn af gotisk karakter over vestforlængelsen. Fra samme tid er våbenhuset (nu ligkapel) på skibets sydside. Trappetårn på tårnets sydside.

Videre læsning

Læs også om

Se alle artikler om

Eksterne links