Udsnit af imitation af fliser eller kakler i perspektivisk mønster på skibets sydvæg.
.

Fakta

Malerierne er placeret i hovedskib. Malerierne er dateret til 1520-1550 (1475-1550 Sengotik). Malerierne er malet af et ukendt værksted.

Kalkmalerierne

Kalkmalerierne i Sjørring Kirke forestiller ornamentale imitationer.

Kalkmalerierne er bevaringsværdige. På skibets sydvæg er afdækket et lille område med imitation af fliser eller kakler i perspektivisk mønster, hvilket vidner, om at kirkens vægge har været kalkmalede.

Kalkmalerierne er vurderet som behandlingskrævende. Kalkmaleriet på skibets sydvæg har mindre angreb af lyserøde bakterier. Endvidere fremstår maleriets pudslag nedbrudte på grund af salte. Kalk- og farvelag sidder i områder løst.

Kirken

Sjørring Kirkes romanske apsis, kor og skib er bygget i granitkvadre på dobbeltsokkel. Kirken er på nær korets nordside kraftigt omsat. Den velbevarede korbue med triumfvæg står i granitkvadre. Kor og skib har bjælkeloft, mens halvkuppelhvælvet i apsis er omsat i nyere tid. Et nordvendt våbenhus med krydshvælv er o. 1500 opført i munkesten. Det nuværende vesttårn med krydshvælv er fra 1929. Kirkens kor, apsis og skib står i blank mur, mens tårn og våbenhus er hvidkalkede.

Videre læsning

Læs mere om kirker i Thisted Kommune

Læs også om

Se alle artikler om

Eksterne links