Fakta

Malerierne er placeret i kor. Malerierne er dateret til 1375-1510 (1475-1550 Sengotik og 1375-1475 Gotik). Malerierne er malet af Hvornumværkstedet (o. 1490-1510) og et ukendt værksted.

Kalkmalerierne

Ribbekryds.
.

Kalkmalerierne i Skelund Kirke forestiller dyr. Derudover indeholder kalkmalerierne geometriske borter og planteornamentik borter. De ornamentale detaljer viser motiverne sparre, blomst (stilistisk) og cirkelslag og bueslag.

Kalkmalerierne er bevaringsværdige. Der er to udsmykninger i koret. Hvælvet er ornamentalt udsmykket på ribber og langs buer. På korets vestvæg et fragment af et dyr med lang hale.

Kalkmalerierne er vurderet som behandlingskrævende. Maleriet på korets vestvæg har dårlig vedhæftning til underlag, og der er angreb af lyserøde bakterier nederst i motivet. Reparationer er gulnede. Malerierne i kor er i en tilfredsstillende bevaringstilstand.

Kirken

Kor og skib er opført i munkesten i sidste halvdel af 1200-tallet. Såvel kor som skib har fået henholdsvis ét og to fag krydshvælv i sengotisk tid. Våbenhuset mod syd er tilføjet 1647 og sakristiet op ad korets nordside er omtrent samtidigt hermed. Begge har flade lofter. Det lave styltetårnlignende tårn er fra første halvdel af 1800-tallet og placeret ved korets østgavl.

Videre læsning

Læs mere om kirker i Mariagerfjord Kommune

Læs også om

Se alle artikler om

Eksterne links