Passerroset.

.

Malerierne er placeret i kapel. Malerierne er dateret til 1475-1520 (1475-1550 Sengotik). Malerierne er malet af Gudbjergværkstedet (o. 1470-1500).

Kalkmalerierne

Passerroset.
.

Kalkmalerierne i Verninge Kirke forestiller motivet passerroset.

Kalkmalerierne er bevaringsværdige. Fra en formentlig større udsmykning er kun bevaret en enkelt passerroset i en hvælvkappe.

Kalkmalerierne er vurderet som behandlingskrævende. Kalkmaleriet i nordkapellets nordkappe fremstår i områder med afskallede farve- og kalklag på grund af salte.

Kirken

Af den romanske kampestenskirkes apsis, kor og skib står kun lidt af skibets sidemure bevaret. Skibet blev i senmiddelalderen forlænget mod vest med et fag i tegl. Herefter blev koret erstattet af et langhuskor i tegl med genanvendelse af kvadre fra apsis i sokkelen. Efter færdiggørelsen af udvidelserne har langhusbygningen fået indsat i alt fire ottedelte hvælv. I senmiddelalderen fik kirken tilføjet to korsarme, hvoraf den sydvendte oprindelig var våbenhus. Vesttårnet, der har bredde som skibet, er måske opført o. 1500. Tårnrummet har krydshvælv. Kirken står hvidkalket.

Videre læsning

Læs også om

Se alle artikler om

Eksterne links