stenen set fra sydvest
.

Faktaboks

Kommune
Sønderborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
4311249
Sted- og lokalitetsnummer
230302-262
Anlæg
Mindesmærke, Nyere tid (dateret 1864 e.Kr. - 2011 e.Kr.)

Original fredningstekst

Fr.nr. 4311:249 Mindesmærke. Firkantet tilhugget sten. 23 x 23 cm i grundflade og 60 cm høj, med flad pyramideformet top. På siden, som vender mod S, er indhugget bogstaverne: K.F.

Undersøgelseshistorie

2001
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorSten med inskription. 23 x 23 x 60 med pyramideformet top. Inskription: K.F.
2014
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museum Sønderjylland

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links