630 formidlingsskilt ved stenen. Set fra NØ.
.
628 oversigt med inskription. Set fra N.
.
627 oversigt. Set fra NNV.
.

Faktaboks

Kommune
Guldborgsund Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
4426112
Sted- og lokalitetsnummer
070112-69
Anlæg
Mindesmærke, Historisk Tid (dateret 1067 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Mindesten. Natursten, 110 x 50 x 100 cm. På forsiden, som vender mod NNØ, er indhugget: FALSTERS VIRKE 1158 UDSTOD FALSTRINGERNE VENDERNES BELEJRING BAG VOLDE OG GRAVE DER STRAKTE SIG TIL BANKEN VED VIRKET OVER DETTE STED Herunder, i en 41 x 21 cm stor forsænkning, er indhugget et landkort over VIRKET.

Undersøgelseshistorie

2007
Diverse sagsbehandling - KUAS, FortidsminderLokaliteten mgl. data.
2015
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museerne.dkFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links