Faktaboks

Kommune
Guldborgsund Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
4426111
Sted- og lokalitetsnummer
070102-63
Anlæg
Mindesmærke, Nyere tid (dateret 1850 e.Kr. - 1920 e.Kr.)

Original fredningstekst

"Berregaardstenen" - mindesten. Stor natursten, 2,7 x 2 x 1,5 m. På siden, som vender mod N, i en firkantet forsænkning, som er 78 x 62 cm stor, er indhugget følgende: MINDE OM HERR KAMMERJUNKER BERREGAARD Kgl. SKOVRIDER R.D. ANSAT I APRIL 1862 SØGT SIN AFSKED I OKTOBER 1889 INDHUGGET AF SAMTLIGE BETJENTE PAA DISTRIKTET S.A. Bemærk: Kgl. betyder: Kongelig, R.D. betyder: Ridder af Dannebro og S.A. betyder: Samme Aar.

Undersøgelseshistorie

2007
Diverse sagsbehandling - KUAS, FortidsminderLokaliteten mgl. data.
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museerne.dkFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links