Krigerhøjen
.
Informationsskilt
.

Faktaboks

Kommune
Kolding Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
34095
Sted- og lokalitetsnummer
170205-109
Anlæg
Mindesmærke, Nyere tid (dateret 1848 e.Kr. - 1875 e.Kr.)

Original fredningstekst

Fr.nr. 3409:5 Mindesmærke, Kolding Kirkegård. Krigerhøjen, der har stenbeklædte sider, har en diameter på 9 meter. I fronten af højen er indsat en granitportal med marmorplader, der bærer følgende inskription: ”Denne Høi reistes til Minde om tappre danske Mænd som Tro mod Konge og Fædreland faldt i Kampene for Sønderjylland 1848-64. Foranlediget opført ved Vaabenbrødrene i Kolding 1875”.

Undersøgelseshistorie

2017
Diverse sagsbehandling - KulturstyrelsenMindesmærke. Krigerhøjen, der har stenbeklædte sider, har en diameter på 9 meter. I fronten af højen er indsat en granitportal med marmorplader der bærer følgende inskription: ”Denne Høi reistes til Minde om tappre danske Mænd som Tro mod Konge og Fædreland faldt i Kampene for Sønderjylland 1848-64. Foranlediget opført ved Vaabenbrødrene i Kolding 1875”.
2017
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kulturstyrelsen

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links