Efter rock’n’roll kom beatmusikken, også kaldet pigtrådsmusik, til Danmark i 1960’erne som en del af den hastigt voksende ungdomskultur. Mange grupper debuterede i ungdomsklubberne, og i Ungdomsklubben Tårnby i den tidligere rådhussal fulgte både påklædning og dans tidens mode. Her det lokale Tårnbyband Teen Beats, der havde eksisteret nogle år under navnet Las Vegas.
.

I 1960’erne og 1970’erne havde Tårnby og Kastrup et levende musikliv. Ungdomsklubberne, gymnasierne og værtshusene præsenterede jævnligt levende musik, og mange trendsættende musikere er vokset op i området. Blandt andet trådte medlemmerne af en af dansk hiphops pionergrupper, Rockers By Choice, deres barnesko i og omkring Tårnby Torv.

I dag er musiklivet koncentreret om musikhuset Kulturzonen, hvor der tilbydes undervisning for børn og voksne, og om Tårnby Hovedbibliotek. Foredrag, film og rockcaféer om ikoniske rockmusikalske personligheder – primært fra 1980’erne og frem – udgør en vigtig del af bibliotekets profil. Indimellem afholder biblioteket også intimkoncerter med akustisk musik.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Tårnby Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans