Musiklivet i Assens Kommune har stor glæde af samarbejder på tværs af institutioner og foreninger. På billedet ses eksempelvis Assens Musikskoles elever og lærere, som spiller for Haarby Skole.
.

Assens Kommunes kulturliv er kendetegnet ved, at der arbejdes tæt sammen. Amatørteatre, kor, orkestre, kirker, kulturelle foreninger, skoler og biblioteker er gode eksempler på musikalske samarbejder.

I Tobaksgaarden i Assens har Assens Musikskole sit hovedsæde, og huset rummer blandt meget andet en koncertsal og fungerer som regionalt spillested med et alsidigt program. Her finder ca. 80 koncerter og shows sted årligt. Assens SangKraftcenter har til formål at udbrede sang i hele kommunen ved at iværksætte et stort antal koncerter, events og kurser i samarbejde med Musikskolen. I Aarup ligger Kulturhuset Industrien med bl.a. koncertsal. Her arrangerer støttegruppen Råstof ca. 20 koncerter årligt.

Vissenbjerg Skole er en 2-3-spors Musikprofilskole. Her er tolærer-undervisning i alle musiktimer fra indskoling over instrumentklasser på mellemtrinet til musikprofillinje i overbygningen. Dansen står Assens Folkedansere, Country- and Squaredance Partners, Dans på Hjul og Frøbjerg Festspil for. Pianisten Anne Øland, der blandt andet var kendt for at arbejde med Beethovens klaversonater, var født i Assens Kommune.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Assens Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans