Flere steder i Danmark er Kulturnatten siden 1993 blevet en tilbagevendende begivenhed som et vindue til de mange kulturelle aktiviteter, byerne tilbyder. I Nyborg optrådte Village Ballet Nyborg i 2019 foran rådhuset.
.

Nyborg Kommune vedtog i 2020 en samlet musikpolitik, der bl.a. vil styrke musikundervisningen og adgangen til musikoplevelser. Musiklivet er mangfoldigt og er bl.a. båret af Nyborg Musikskole, Danehofgarden samt Musical- TalentSkolen, der er en del af Nyborg Ungdomsskole. Denne har i samarbejde med Nyborg Musikskole, der står for sangundervisningen, hjulpet unge talenter videre til bl.a. Den Danske Scenekunstskole i Fredericia.

På Bastionen, som er Nyborgs kulturhus, afvikles store koncerter og forestillinger, og derudover er Nyborg Voldspil, Nyborg Slotskoncerter, Muzirkus, Nyborg Ungdomsskoles Rockmusical og Village Ballet Nyborg stærke spillere på den musikalske arena i byen. Muzirkus er en øvelokaleforening, der har eksisteret siden 1974. Foreningen har egen bygning med professionelt studie, og mange musikere har indledt deres karriere der, bl.a. rockbandet Saybia med forsangeren Søren Huss.

Village Ballet Nyborg er en balletskole, og man kan også få danseundervisning i foreningen Nyborg Voldspil inden for stilarter som hiphop, house og performance.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Nyborg Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans