Det store indkøbscenter Rødovre Centrum blev i august 2018 sat til salg. I regnskabet for 2017 er centeret værdisat til 3,2 mia. kr. Centeret er Danmarks ældste af sin slags.
.

Ved Rødovre Centrum er Poul Isbaks Skulpturpark fra 2006 opstillet. De 12 skulpturer opleves pga. den fine bearbejdning af granitten som bløde genstande. Samtidig skaber tilstedeværelsen af møbler, der normalt tilhører det private rum, en intim stemning i det offentlige butikscenter.

.

Rødovre Centrum er et indkøbscenter i Rødovre. Det er et af Danmarks største butikscentre med ca. 160 butikker.

Rødovre Centrums historie begynder med gartner Aage Knudsens køb af 4 tønder land fra gården Gunnekær i 1927. De 4 tønder land blev hurtigt til mange flere, og da Rødovre i 1952 overgik til byzone, blev gartneriets jord udlagt til handel. I 1954 havde Knudsen været på køretur gennem USA med sin søn. Her blev han inspireret af de store indkøbscentre med egne parkeringsarealer. Knudsen blev overbevist om, at det var her, fremtiden lå. I 1962 besluttede han derfor selv at bygge et butikscenter på sin grund i stedet for at sælge til kommunen. Centeret blev det første overdækkede indkøbscenter i Danmark. Det første spadestik blev taget af borgmester Gustav Jensen i 1963, og d. 1. april 1966 åbnede centeret under sloganet: »Alt under een hat«.

Rødovre Centrum ligger i midten af Rødovre sammen med en række andre markante byggerier i store dimensioner som Rødovre Rådhus og Rødovre Bibliotek, der begge er tegnet af Arne Jacobsen. Rødovre Centrum blev tegnet af Gunnar Krohn og Eigil Hartvig Rasmussen. Centeret blev opført i betonelementer med glasdækkede facader. Arkitekturen var tidstypisk med store, lukkede facader mod byen og flere indgangsområder, der sikrede god adgang til butikkerne, og det indeholdt flere end 70 forretninger og kontorer, lægeklinikker samt en fødeklinik på førsteetagen. Forretningerne i stueetagen var fordelt omkring et indre system af fodgængergader i forskellig bredde samt torve.

Centeret er løbende blevet udvidet og har forøget omsætningen trods hård konkurrence fra en stribe af nye indkøbscentre i og omkring København.

I foråret 2018 indviedes endnu en udvidelse med ca. 30 nye butikker og 550 flere parkeringspladser, så centeret i 2018 havde 160 butikker og 3.250 parkeringspladser til biler og ca. 1.100 cykelpladser. Dermed er det et af landets allerstørste butikscentre, der i 2018 forventede omkring 9 mio. kundebesøg på årsplan. Der blev i 2017 solgt varer og tjenester i centeret for ca. 2,3 mia. kr.

Udbuddet er stort, med bl.a. dagligvarebutikker, modetøj, elektronikudstyr og boligudstyr og en filial af Magasin du Nord. Der er også en stribe restauranter, biograf og servicebutikker. Samtidig rummer centeret et læge- og sundhedshus med praktiserende læger, tandlæger, øjenlæger, psykologer, fysioterapeuter, fodterapeuter mfl. Hertil kommer bl.a. fitnesscenter, bowlinghal og legeland.

Rødovre Centrum er kendt som Danmarks eneste familieejede indkøbscenter og har været ejet og drevet af familierne Knudsen og Andreasen, hvor 3. og 4. generation af stifteren i 2017 havde sæde i bestyrelsen. Ejerne meddelte imidlertid i august 2018, at centeret var sat til salg.

Rødovre Centrum har siden åbningen i 1966 haft en aktiv kunstpolitik og rummer værker af bl.a. billedhuggerne Poul Hansen, Thilo Frank og Poul Isbak samt maleren Bentemarie Kjeldbæk.

Videre læsning

Læs mere om handel, service og oplevelseserhverv i Rødovre Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked