Faktaboks

Kommune
Faaborg-Midtfyn Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
38173
Sted- og lokalitetsnummer
090614-3
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, 0,5 x 7 m. Lidt ujævn overflade. I skov.

Undersøgelseshistorie

1916
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1947
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1947
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1983
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorLav høj, 0,5 x 9,0 x 7,5 m., i ung bøgekultur ca. 25 m. Ø for skovvej. En sidevej hertil fører mod Ø og passerer ca. 3 m. S for højen. Meget udflydende, uden synlige sten. Et ældre, dybt kørespor fører hen over højen. To rækker ca. 2 m. høje rødgraner er plantet helt op til den S-lige højfod. Tilplantet med ca. 5 m. høje bøge (ulovligt? afhængigt af træernes alder). Aftalt med skovfoged (navneoplysning på skema), Ravnholt Skovdistrikt, at ulovlig beplantning ryddes inden 1.5.84. Bevoksning: 1983: Løvtræer
2013
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys Museer

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links