Faktaboks

Kommune
Middelfart Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
36123
Sted- og lokalitetsnummer
080219-8
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

En rund høj, hvis tværmål er ca. 15 m. Højden målt fra syd- foden 2,0-2,25 m, fra nord noget mere, da terrænet her fal- der en del mod nord. Bevokset med græs og graner.

Undersøgelseshistorie

1954
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidEn rund høj, hvis tværm. er ca. 15 m. Højde målt fra sydfoden 2,0-2,25 m, fra nord noget mere, da terrænet her falder en del mod nord. Bevokset med græs og graner.
1954
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1972
Uspecificeret aktivitet - Fyns Stiftsmuseum
1980
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1984
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor1,5 m høje graner og fyr på siderne og top. På vestsiden er en del gået ud. Bevoksning: Brombær. ** Seværdighedsforklaring ** Smuk velbevaret høj, der ligger sammen med 4 andre høje. Bevoksning: 1984: Græs og Nålekrat/-træer
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links