Høj - set mod NV
.
Høj - set mod øst
.
Høj - set mod N
.

Faktaboks

Kommune
Randers Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
201315
Sted- og lokalitetsnummer
131202-38
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 3950 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, 1 x 8 m. Sænkning i top.

Undersøgelseshistorie

1983
Museal rekognoscering - Kulturhistorisk Museum Randers
1985
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidLille gravhøj (ca. 6 m. i diameter) beliggende i skovområde. Fundet i forbindelse med rekognoscering.
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård Museum
2014
Museal besigtigelse - Moesgård MuseumHøj med sænkning i toppen. Højen er græsklædt og beliggende i have ca. 2 m. fra husets væg.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links