Faktaboks

Kommune
Nordfyns Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
33139
Sted- og lokalitetsnummer
080607-9
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, indtil 1 m høj, 20-25 m i diameter Flere jordfaste sten i toppen. I eng ved skovbryn.

Undersøgelseshistorie

1892
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid100 Fod vest [øst] for sidstnævnte Høj er en anden langstrakt Højning, c. 100 Fod lang, meget beskaaren paa Siderne og nu ganske lav.
1954
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidStærkt udjævnet, tvivlsom.
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys Museer
2013
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet er en rundhoej, der ligger i eng.Hoejen er svaer at erkende. Der står en meget smuk gammel eg på hoejen, ellers bevokset med hyld og braendenaeller.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links