Faktaboks

Kommune
Middelfart Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
361210
Sted- og lokalitetsnummer
080219-15
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, ca. 1 x 10 m. Krater i top. I skov.

Undersøgelseshistorie

1972
Uspecificeret aktivitet - Fyns Stiftsmuseum
1980
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1981
Tinglysning - Fredningsstyrelsens FortidsmindeforvaltningHøj, ca. 1 x 10 m. Krater i top. I skov.
1984
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorSes ikke. Clemme siger, at den er der. Genbesigtiget med MB. Fandt højen uden problemer 6-3-86. Højen ligger på en ås og hæver sig ca 1 m over denne mod N og S. Mod Ø og V falder terrænet brat 8-10 m. Højen ligger i et område, der er blevet ryddet for et par år siden og bliver velsagtens snart beplantet. På højen er inden for de sidste 6 mdr. fældet en mængde gyvelbuske. Hele arealet omkring er stærkt kuperet og henligger i græs med gyvelbuske og spredte fyrretræer. Ingen billeder.
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links