Fortidsminde set fra vest
.
Fortidsminde set fra vest
.
Fortidsminde set fra nord
.

Faktaboks

Kommune
Middelfart Kommune
Fredningsstatus
Fredet før 1937
Fredningsnummer
34115
Sted- og lokalitetsnummer
080720-10
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Tingl.: 6/3 1916 (Stamhuset Hindsgavl) En høj, 2,50 m høj, 16 m i tværmål. Nær toppen mod SV er gravet et lille 0,5 m dybt hul uden væsentlig betydning. I øvrigt vel- bevaret. Smukt kuplet form. Træbevokset i skov.

Undersøgelseshistorie

1915
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj, 2,50 m høj, 16 m i Tværm. Nær Toppen mod SV er gravet et lille 1/2 m dybt Hul uden væsentlig Betydning. Iøvrigt smukt bevaret. Smuk, kuplet Form. Træbevokset i Skov. Bevoksning: 1984: Græs, Løvkrat og Løvtræer
1916
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1954
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1984
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorRund velformet høj i skov. Højen er delvis tilgroet. På højen står der 3 store bøge. Højtoppen er en smule affladet og afgravet i gammel tid. ** Seværdighedsforklaring ** På grund af sin smukke form og højde, markante beliggenhed i offentligt tilgængeligt område. Bevoksning: 1984: Græs, Løvkrat og Løvtræer
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links