Fortidsminde set fra vest
.
Fortidsminde set fra nord
.
Fortidsminde set fra vest
.

Faktaboks

Kommune
Middelfart Kommune
Fredningsstatus
Fredet før 1937
Fredningsnummer
34114
Sted- og lokalitetsnummer
080718-9
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Tingl.: 6/3 1916 (Stamhuset Hindsgavl) En høj, 2 m høj, 16 m i tværmål. Overfladen lidt ujævn, men højen i øvrigt ubeskadiget og af uregelmæssig, fladt hvælvet form. Træbevokset i skov.

Undersøgelseshistorie

1916
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj, 2 m høj, 16 m i Tværm. Overfladen lidt ujævn, men Højen iøvrigt ubeskadiget og af regelmæssig, fladt hvælvet Form. Træbevokset i Skov. Bevoksning: 1984: Nålekrat/-træer
1916
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1954
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1957
Museal besigtigelse - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1984
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorVelformet rund høj, i skov. Ved den østlige højfod løber et skovspor i retning NØ-SV. På højen ligger henslængt en del afskåret graner. Mål: 1,8x14x14 m. Bevoksning: 1984: Nålekrat/-træer
2009
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museum Sønderjylland

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links