Faktaboks

Kommune
Vejle Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
29099
Sted- og lokalitetsnummer
170818-160
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Tidligere C-høj afmeldt, ******************* Rest af høj, 1,4 x 18 m, helt forgravet. 2005: Afmeldt til KUAS dokumentation, da højen ikke længere kan konstateres.

Undersøgelseshistorie

1897
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøjrest. 1.4 M. høj, 18 m. i Tværmaal. Midten og Foden mod NV. Bevaret, østre Side afgravet til Bund, vestre Side fuld af Kartoffelkuler. F. Potter med brændte Ben. Lynggrot i Ager. Egnet til Udgravning.
1951
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidRest af høj, 1,4 x 18 m, helt forgravet.
2005
Aflysning - KUAS, Fortidsminder
2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterFFM_AFLYS,S

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links