Faktaboks

Kommune
Odense Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
35161
Sted- og lokalitetsnummer
080407-10
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

De sydlige to trediedele af en ret anselig træbevokset høj, ca 3 m i højde, ca 25 m i tværmål, beliggende på en lav lerbanke. Højen er indhegnet i hønsegård. I overfladen ses mange mindre, tildels efterjævnede huller. Tvivlsom som oldtidshøj. Aflyst.

Undersøgelseshistorie

1953
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidDe sydlige to trediedele af en ret anselig træbevokset høj, ca. 3 m i højde, ca. 25 m i tværmål, beliggende på en lav lerbanke Højen er indhegnet i hønsegård. I overfladen ses mange mindre, tildels efterjævnede huller. Tvivlsom som oldtidshøj.
1953
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1986
Museal besigtigelse - Fredningsstyrelsens FortidsmindeforvaltningFredningsstyrelsen har ved den igangværende berejsning af landets fredede fortidsminder konstateret,at de to såkaldte C-høje 3516:1 (sb.10) og 3516:2 (sb.11) ikke mere er omfattet af Naturfredningslovens paragraf 48.
1986
Institutionssag uden journaldata - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links