Oversigt set fra vest
.
Oversigt set fra V
.
7368
.

Faktaboks

Kommune
Thisted Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
140333
Sted- og lokalitetsnummer
110112-30
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, "Skidenkjærhøj", 8,5 x 1,4 m. Toppen affladet. Afgra- vet mod V. 1 randsten mod S.

Undersøgelseshistorie

1877
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidEn mindre Høi: Skidenkjærhøi.
1912
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidMedtaget Høj, 9 m. i Tværm., 1.6 h. Siden rundtom afgravet, mod V bortpløjet, mod Ø. forrodet og udslæbt. Græs- og lynggroet i Hede og Ager. - E. 1877: 'Skidenkjærhøj', mindre.
1943
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj, "Skidenkjærhøj", 8,5 x 1,4 m. Toppen affladet. Afgravet mod V. 1 Randsten mod S.
1943
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1944
Uspecificeret aktivitet - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1944
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidTilladelse til opstilling af en flagstang på toppen af højen.
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museum ThyTilsyn gennemført. Græsklædt i have, ager vest for højen.
2014
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museum ThyFortidsmindet er en rundhøj der ligger i have med dyrket mark til V
2016
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Museum Thy

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links