Oversigtsfoto
.
Oversigtsfoto
.
Oversigtsfoto
.

Faktaboks

Kommune
Hedensted Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
291010
Sted- og lokalitetsnummer
160304-65
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, 1 x 15 m. Afgravet top med flere rævegrave. I øvrigt noget ujævne sider. I skov.

Undersøgelseshistorie

1898
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1951
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1996
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorHæj. Afgravet top med flere rævehuller. I øvrigt noget ujævne sider. Bevokset med graner og løvkrat i blandskov. Bevoksning: 1996: Løvkrat og Nålekrat/-træer
2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterHøj, 1 x 15 m. Afgravet top med flere rævegrave. I øvrigt noget ujævne sider. I skov. *** Nyberejsningstekst *** Hæj. Afgravet top med flere rævehuller. I øvrigt noget ujævne sider. Bevokset med graner og løvkrat i blandskov.
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård Museum
2013
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård MuseumHøjen er helt ødelagt af rævegrave. Mange sten synlige. Tæt bevokset med løvtræer - overvejende ahorn og bøg. Intet græs.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links