Fortidsminde set fra nord
.

Faktaboks

Kommune
Kerteminde Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
36172
Sted- og lokalitetsnummer
080111-24
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

I det sydvestlige hjørne af Bremerskoven findes en lille, naturlig bakke, på hvis top er anlagt en lille gravhøj. Dens omrids kan ikke skarpt adskilles fra den naturlige bak- kes. Tværmålet kan angives til ca. 20 m, højden til 2 m. I nordsiden en mindre nedgravning, ca. 2 x 2 m, 1 m dyb. Bevokset med løvtræer.

Undersøgelseshistorie

1953
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidI det sydvestlige hjørne af Bremerskoven findes en lille naturlig bakke, på hvis top er anlagt en lille gravhøj. Dens omrids kan ikke skarpt adskilles fra den naturlige bakkes. Tværmålet kan angives til ca. 20 m, højden til 2,0 m. I nordsiden en mindre nedgravning, ca. 2 x 2 m, 1 m dyb. Bevokset med løvtræer.
1953
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1953
Privat udgravning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1985
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorRund høj i Bremerskoven. Flad top. Gammel nedgravning imod NØ, ca. 3x3 m 0,4 m dyb. Højen er græsklædt med en del opvækst af løvkrat, samt en halv snes store bøge. Bevoksning: 1985: Græs, Løvkrat og Løvtræer
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet blev fundet som beskrevet.
2014
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links