Kyllingeklippen 47
.
Kyllingeklippen 46
.

Faktaboks

Kommune
Bornholms Regionskommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
5335366
Sted- og lokalitetsnummer
060201-421
Anlæg
Sagnsten, Historisk Tid (dateret 1067 e.Kr. - 2012 e.Kr.)

Original fredningstekst

Fr.nr. 5335:366 Sagnsten, Kyllingeklippen. Stenen er en 5,5 x 5,3 m stor og 1,5 m høj gnejsblok. Blokken er nærmest diskosformet og ved en revne flækket på langs i to dele. Sagn: Er kastet til sin plads af en jættekvinde oppe i Sverige. Stenen, der ligger tæt ved vejen i Bodilsker Plantage, hviler på andre blokke og klippegrund, så der dannes et lavt hulrum under stenen.

Undersøgelseshistorie

2012
Museal besigtigelse - Kroppedal Museum, ArkæologiKyllingeklippen er en 5,5 x 5,3 x 1,5 m lang, bred og høj nærmest diskosformet, istransporteret gnejsblok. Den hviler på andre blokke og klippegrund, så der dannes et lavt hulrum under stenen. Blokken er ved en revne flækket på langs i to dele. Ligger i en lille lysning med græs i en granplantage og tæt ved vejen. Sagn: Er kastet til sin plads af en jættekvinde oppe i Sverige.

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links