Borgerservice i Skanderborg ligger i umiddelbar forlængelse af hovedindgangen til rådhuset i den nye multibygning Skanderborg Fælled tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects. Der er lagt vægt på grønne og bæredygtige tiltag i designet.
.
Skanderborg Håndbolds Lars Skaarup scorer mod Nordsjælland Håndbold d. 19. december 2018 i hallen i Skanderborg Fælled.
.

Som et fysisk rum for fællesskabet opførte Skanderborg Kommune i 2016 byggeriet Skanderborg Fælled. Skanderborg Fælled er et miljøvenligt byggeri med solceller og grønne tage af Schmidt Hammer Lassen Architects.

Fælleder det gamle ord for fællesskab, og huset samler rådhus, politistation, restaurant og mødelokaler, som alle kan bruge, samt en dobbelthal med plads til 2.000 tilskuere til sport. Skanderborg Fælled huser bl.a. kommunens administration, en del af Sydøstjyllands Politi og idrætsudøvere fra bl.a. Skanderborg Håndbolds ligahold.

Kunstneren Vibeke Tøjners 2 × 32 m lange glasudsmykning Ved søen fra 2016, og videoinstallationen Siv kan begge ses i Skanderborg Fælleds foyer. Foruden Tøjners glasinstallation er Skanderborg Fælled udsmykket af en række malerier, der indtil kommunesammenlægningen i 2007 befandt sig på rådhusene i Galten, Hørning, Ry og Skanderborg.

Videre læsning

Læs mere om Skanderborgs arkitektur

Se alle artikler om By- og landskabsarkitektur