Faktaboks

Kommune
Kalundborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
322247
Sted- og lokalitetsnummer
030601-90
Anlæg
Stensætning, Udateret (dateret 250000 f.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Ejerlav: Svebøllegavn Kredsformet stendige 22-25 m i diameter. Tæt bevokset med krat i plantage. matr.nr. 2a se under Svebøllegavn 2g.

Undersøgelseshistorie

1970
Uspecificeret aktivitet - Fredningsstyrelsens Fortidsmindeforvaltning
1970
Tinglysning - Fredningsstyrelsens FortidsmindeforvaltningKredsformet stendige 22-25 m i diameter. Tæt bevokset med krat i plantage.
1970
Museal besigtigelse - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1983
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorSe blå kort. (Ligner mest rydningssten smidt ned i lavning). Dimensioner kunne ikke fastsættes p.g.a. træer og buskads. ** Seværdighedsforklaring ** Absolut ikke. Bevoksning: 1983: Løvkrat
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde MuseumFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Stensætning

Stensætning er en fællesbetegnelse for forskellige menneskeskabte konstruktioner af sten. De stammer fra store dele af oldtiden begyndende med bondestenalderen (neolitikum ca. 4000-1700 f.v.t.). En stensætning kan eksempelvis være en del af et gravanlæg, en randstenskæde omkring en gravhøj eller en række af sten stående på en linje. Læs videre her.

Udateret

I visse tilfælde er det ikke umiddelbart muligt at datere et fortidsminde uden at foretage en nærmere undersøgelse. Da beskyttede fortidsminder er fredede – også for arkæologer – er det ikke altid muligt at datere anlægget, før der foretages en videnskabelig undersøgelse. I de tilfælde, hvor fortidsmindets præcise alder er ukendt, eller der er tvivl om dateringen, anvendes betegnelsen udateret. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links