I 2017 blev der åbnet en biograf i Kulturhus Trommen, og Hørsholm fik igen en biograf, efter at Hørsholm Biograf lukkede i 1992. Her ses fejringen af åbningen.

.

Borgermøde i Kulturhus Trommen d. 17. marts 2015.

.

Kulturhus Trommen i Hørsholm er en cylinderformet bygning i gule sten med et karakteristisk zigzag-mønster i murværket opført 1987‑88 efter tegninger af Knud Munk. Kulturhuset er centralt beliggende og er et af de første kommunalt initierede og finansierede kulturhuse i landet.

2012‑14 stod Arkitema for en ombygning af Trommen og biblioteket til et samlet kulturhus med bl.a. en tilbygning af en mindre, cirkulær koncertsal samt en café.

Trommen er i dag et multifunktionelt hus med to sale, som i 2016 blev gjort fleksible og forbedret teknisk. Desuden rummer Trommen adskillige mødelokaler og en stor foyer, som tilsammen servicerer Hørsholm Kommunes kulturtilbud.

Trommen producerer egne teaterforestillinger, men inviterer også turnéforestillinger indenfor, såvel danske som internationale, og afholder en stribe andre arrangementer, fx syng-med, foredrag, debatter, undervisning i musicalsang og skoleteater. Fra begyndelsen viste Trommen vejen ved en for tiden dristig blanding af jazz, rock, pop, klassisk og musicals og var blandt de første til at integrere standup i sin profil. Med mere end 200 årlige arrangementer er Trommen en væsentlig aktør på kulturområdet i Nordsjælland.

Alle foreninger i kommunen med kultur som primært fokus kan gratis låne salen Lilletrommen. Ved Trommen finder man også kommunens bibliotek.

Trommen viser desuden skiftende udstillinger med lokale kunstnere.

Videre læsning

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film

Eksterne links