Salen Store VEGA, der har kapicitet til 1.550 gæster og ofte huser de nyere navne, står godt 65 år efter bygningens opførelse som Folkets Hus stadig i Vilhelm Lauritzens gennemførte streg. Arbejdet har han udført med samme grundighed, som da han tegnede fx Radiohuset. »Det bedste til folket« var velfærdssamfundets tanke på det tidspunkt.
.

På Enghavevej 40 i Vesterbro-Kongens Enghave ligger spillestedet VEGA, der siden åbningen i 1996 har haft både kendte og mindre kendte navne på plakaten fra såvel Danmark som udlandet. Det regionale spillested slog dørene op i forbindelse med Kulturby 96.

Huset har i alt seks sale herunder tre koncertsale, hvoraf de største er Store og Lille VEGA, der præsenterer rytmisk musik af høj kvalitet, og som årligt har omkring 250.000 gæster. Ud over koncerter lægger stedet også hus til en række kulturelle arrangementer og kunstneriske eksperimenter.

Bygningen var oprindelig Folkets Hus og fungerede fra 1956 til 1993 som ramme for arbejderbevægelsens politiske liv og som kulturelt center for bydelens befolkning. Den funktionalistiske bygning i jernbeton og glas er tegnet af Vilhelm Lauritzen, som også tegnede alt inventar. Et 5 x 15 m stort keramisk relief af Dan Sterup-Hansen udsmykker husets facade. Bygningen blev fredet i 1995.

Videre læsning

Læs mere om musik og dans Københavns Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans