Det danske tributeband Queen Machine gav d. 6. april 2018 koncert i Vejle Musikteater. Bandet er bygget op omkring det engelske band Queen med fremførelser af nogle af Queens mest kendte numre. Til højre ses Bjarke Baisner, der står frem som Queens forsanger, Freddie Mercury.
.

Efter at Vejle Teater lukkede i 1970, stod Vejle uden et rigtigt teater i 23 år; først i 1993 kunne Aarhusarkitekterne Kjaer & Richters kulturhus Vejle Musikteater åbne i Byparken, nu som en del af et større kompleks med bl.a. hotel og Vejle Kunstmuseum. Huset er opført i røde mursten og pudsede sorte og hvide partier, og store glaspartier åbner sig mod Byparken, der om sommeren bruges til udendørskoncerter og skaber en transparent overgang mellem ude og inde.

Teateret har en stor konventionel scene med sidebalkoner og hovedbalkon og plads til ca. 1.150 tilskuere samt en mindre koncertscene, opkaldt efter Vejles berømte bysbarn komponisten Jacob Gade. I 2005 gennemgik teateret en større opgradering af bagsceneforholdene, bl.a. med udvidelse af scenetårn og orkestergrav.

Teateret har en enkelt egenproduktion om året i samarbejde med det semiprofessionelle Vejle Musical Teater, men er ellers hjemsted for Vejleegnens Teaterforening, som indkøber alle turnéforestillinger til teateret.

Videre læsning

Læs mere om

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film