Faktaboks

Kommune
Herning Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
24075
Sted- og lokalitetsnummer
180305-97
Anlæg
Vejmærke, Nyere tid (dateret 1661 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Gl. vejvisersten. En opretstående trekantet granitsten, der måler ca. 58 cm over jordens over- flade. Dens sidemål er ca. 30 x 30 x 24 cm. På de to brede, plant tilhuggede sider er følgende indhugget: (mod syd): TIL (mod nordøst): TIL RING HOLSTE KØBING BROE Stenen står ved en vejgaffel umiddelbart op til en havehæk. Ovennævnte mindesmærke må ikke beskadiges, og ikke flyttes eller ændres uden fredningsnævnets og rigsantikvarens samtykke.

Undersøgelseshistorie

1991
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor"Gl. Vejvisersten", som fritekst, med afrundet top. Bevoksning: 1991: Mos
2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterVejmærke
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Holstebro Museum

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links