Oversigtsfoto
.
HJERM
.
STRUER
.

Faktaboks

Kommune
Struer Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
200412
Sted- og lokalitetsnummer
180515-78
Anlæg
Vejmærke, Nyere tid (dateret 1661 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Vejvisersten af granit. Rektangulær med flad top. Stenen er 75 cm høj og måler 35 x 25 cm i grundfladen. På to af stenen sider er indhugget følgende inskriptioner: STRUER og HJERM. Stenen står ved Hjermvej mellem Holstebro-Oddesund, km 8,77 i vejens østside.

Undersøgelseshistorie

2005
Diverse sagsbehandling - KUAS, FortidsminderLokaliteten mgl. data.
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Holstebro MuseumVejvisersten v Holstebrovej og Villesmoesvej (nordsiden af sidstnævnte) Med teksten: STRUER på vestsiden - ud mod Holstebrovej og teksten: HJERM på sydsiden - ud mod Villesmoesvej. Granitsenen r 80 cm høj. Firkantet og 30x25 cm i grundplan.
2013
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Holstebro Museum

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links