Bag det markante gavlparti ligger Rudersdal Bibliotekernes hovedbibliotek samt kommunens administrationsbygning (det tidligere Birkerød Rådhus) og et fælleshus.
.

Birkerød Rådhus og Bibliotek er opført i 1980, og er i dag kommunalt administrationscenter og hovedbibliotek. Toftevangskolen (1962, men først officielt indviet i 1964) er et repræsentativt eksempel på datidens solide arkitektur, med røde teglsten og relativt lukkede facader. Skolen er tegnet af Bornebusch, Brüel og Selchau.

Ebberødgård af Georg Wittrock er opført i 1892 i historicistisk stil i en lomme i Rude Skov som arbejds- og plejeanstalt for den daværende åndssvageforsorg.

I byens østlige del på Mosevangen ligger Kunstnerbyen, der består af 13 atelierhuse til billedkunstnere. Husene er opført i 1953‑54 og tegnet af Tyge Juul Brask og Erik Rosenstand Holst.

Schmidt Hammer Lassen Architects er tegnestuen bag det vellykkede Birkerød Idrætscenter fra 2008. Idrætscenteret har pudsede facader med store glaspartier og runde former og vandt Rudersdal Kommunes årlige arkitekturpris i 2008.

Videre læsning

Læs mere om Birkerød

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om By- og landskabsarkitektur