Greve Svømmehal var ved åbningen i 1978 Skandinaviens største og er stadig en af Danmarks største svømmehaller. Gennem tiden er der blevet afholdt mange stævner, som her i 1995. Svømmehallen genåbnede efter en omfattende renovering 2009-10.
.

Greve Kommune har et foreningsliv, der rækker tilbage til anden halvdel af 1800-tallet. Skytteforeningerne var de første, der organiserede indbyggerne med henblik på fysisk udfoldelse, og den ældst kendte, Carlslunde-Carlstrup Skyttelaug, blev dannet i 1866.

I dag udfoldes sportsaktiviteterne primært i sportshaller og på boldbaner i Tune, Karlslunde og Greve Strand. Kommunen har 146 folkeoplysende foreninger. En af kommunens største idrætsfaciliteter er Greve Svømmehal, som blev indviet i 1978 og dengang var Nordeuropas største med både olympisk bassin og 10 m’s tårnspring. I 2010 blev multiidræts- og kulturarenaen, den 12-kantede ValHallen opført i Hundige.

Det gamle rådhus, der nu huser Greve Borgerhus samt Tune Pensionistcenter og det tidligere sommerhus Villa Olsbæk danner ramme om bridge og akvarelmaling, slægtsforskning og samtalecaféer. Senest har de nystartede Hemingway- og Blixenklubber tiltrukket mange ældre borgere, mens Frivilligcenter Greve koordinerer de frivillige indsatser og projekter i kommunen.

De gamle forsamlingshuse Tune Borgerhus, Karlslundehuset og Godthåb i Greve lægger lokaler til mange af livets fester og fungerer som naturlige samlingspunkter.

Greve Strands Badmintonklub

Greve Strands Badmintonklub blev dannet i 1937, og i begyndelsen spillede man i den gamle hestestald bag Greve Badehotel. Interessen for sporten voksede, og medlemstallet gik fra 72 i 1965 til næsten 1.800 i slutningen af 1970’erne. Det skyldtes både den store tilflytning til kommunen, og at man tiltrak trænere som fx Tom Bacher og Erland Kops.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Greve Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige