Ridestævne i august 2017 i den selvejende institution Tørring-Uldum Rideklub, der blev stiftet i 1977. Rideklubben bliver ofte brugt til stævner, bl.a. fordi banerne kan tåle relativt meget regn. I 2018 havde klubben 159 medlemmer.
.

Den decentrale struktur og de gode muligheder for lokal medbestemmelse i Hedensted Kommune betyder, at mange borgere vælger det frivillige foreningsliv til. Kommunens 13 selvejende idrætsanlæg drives af frivillige bestyrelser. Omkring halvdelen af borgerne er medlemmer af en idrætsforening, både de traditionelle idrætsgrene og de nye som fx e-sport, som udbydes af de lokale foreninger i Hedensted og de mindre byer Ølsted og Soleskov. Den største idrætsforening i kommunen er den flerstrengede Tørring Idrætsforening, der er stiftet i 1917 og dermed også er en af kommunens ældste.

Kommunens kulturhuse er grundlagt af frivillige, der fortsat driver dem. Øst for Daugård har Rytmeloftet siden 2008 inviteret til jazzkoncerter, mens Karensdal Kultur i Uldum siden 2017 har lagt hus til koncerter, foredrag og forestillinger i en gammel kørelade fra 1857.

I Juelsminde har der fra 1980’erne været tradition for foreningsdrevne festivaler som Juelsminde Havnefest, der blev afholdt første gang i 1980, ligesom jazzklubben Sea-Side Club har etableret en jazzfestival.

De foreningsdrevne frivillighuse i Hedensted, Juelsminde og Tørring benyttes af sociale foreninger, der dækker alle aldre og mange emner. BROEN Hedensted har fra 2016 ydet økonomisk støtte til børn og unge, mens Ældre Sagen har været aktiv i Hedensted, Juelsminde, Tørring og Uldum siden 1990’erne. Ældre Sagen Hedensted, der har eksisteret siden 1992, har de seneste ti år fordoblet sit medlemstal fra ca. 1.500 i 2008 til ca. 3.000 i 2018. Siden 1993 er der holdt hyggeeftermiddag på Bøgely og Løsning Plejehjem, og i 1994 oprettedes Telefonstjernen, hvor de ældre ringer til hinanden. Ved Strukturreformen i 2007 blev 27 lokalråd organiseret i Det Fælles Landdistriktsråd, og deres samarbejde med kommunen har afgørende betydning for lokale udviklingsprojekter.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Hedensted Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige